اخبار فارکس

ریسک‌های ژئوپلیتیکی و امید به کاهش نرخ بهره، ورود سرمایه به صندوق‌های ETF طلا را به افزایش داد

نکات مهم خبر:

  • صندوق‌های ETF طلا در ماه ژوئن ۷۴.۶ تن ورودی داشته‌اند که معادل ۷.۶ میلیارد دلار است.
  • ریسک‌های ژئوپلیتیکی ناشی از تنش اسرائیل و ایران تقاضای دارایی امن را افزایش داده است.
  • بازارها اکنون سه بار کاهش نرخ بهره در سال ۲۰۲۵ و دو بار دیگر در ۲۰۲۶ را پیش‌بینی می‌کنند.
  • اروپا پس از زیان‌های متوالی، دوباره شاهد ورودی مثبت به ETF طلا بوده است.
  • انگلیس بیشترین سهم را در جذب سرمایه داشته است.
  • ETF‌های آسیایی نیز پس از خروج سرمایه در ماه می، دوباره رشد مثبت ثبت کردند.
  • ژاپن برای نهمین ماه پیاپی ورود سرمایه به صندوق‌های طلا را ثبت کرد.
  • چین در نیمه نخست سال ۲۰۲۵ حدود ۸.۸ میلیارد دلار ورود سرمایه به صندوق‌های طلا داشته است.

ورود سرمایه به صندوق‌های ETF طلا

براساس تازه‌ترین گزارش شورای جهانی طلا (WGC)، نااطمینانی‌های ژئوپلیتیکی و انتظار بازارها برای کاهش نرخ بهره از سوی فدرال رزرو در سال جاری، همچنان موجب تقویت تقاضای سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله مبتنی بر طلا (ETF) شده است.

بخوانید: نقش ETF های طلا در بازارهای مالی

طبق گزارش ماهانه WGC که سه‌شنبه منتشر شد، صندوق‌های ETF جهانی در ماه ژوئن شاهد ورودی ۷۴.۶ تن طلا به ارزش ۷.۶۰۳ میلیارد دلار بودند و این امر به‌طور کامل خروجی سرمایه ماه می را جبران کرد. این رشد عمدتاً به دلیل افزایش تقاضا در صندوق‌های آمریکای شمالی بوده است.

تحلیل‌گران WGC در این گزارش نوشتند: «افزایش ریسک‌های ژئوپلیتیکی به‌ویژه در پی تنش بین اسرائیل و ایران، تقاضای سرمایه‌گذاران برای دارایی‌های امن را تقویت کرد و موجب رشد ورودی سرمایه به ETF‌های طلا در آمریکای شمالی شد. هرچند فدرال رزرو در نشست ژوئن نرخ بهره را بدون تغییر نگه داشت، اما همچنان نسبت به کاهش رشد اقتصادی و افزایش تورم ابراز نگرانی کرد. اکنون بازارها سه کاهش نرخ بهره تا پایان ۲۰۲۵ و دو کاهش دیگر در سال ۲۰۲۶ را پیش‌بینی می‌کنند.»

این رشد قدرتمند ژوئن بازتاب روند مثبت شش‌ماهه اول سال است. طبق گزارش WGC، دارایی‌های صندوق‌های ETF طلا در نیمه نخست ۲۰۲۵ به میزان ۳۹۷.۱ تن و به ارزش ۳۸.۰۸۲ میلیارد دلار افزایش یافته که بهترین عملکرد شش‌ماهه از نیمه نخست ۲۰۲۰ تاکنون محسوب می‌شود.

اگرچه صندوق‌های ثبت‌شده در آمریکای شمالی بیشترین سهم بازار را داشتند، اما گزارش بهبود عمومی در سایر مناطق را نیز نشان می‌دهد؛ به‌طوری‌که بازارهای اروپایی پس از زیان‌های متوالی از نیمه دوم ۲۰۲۲ دوباره مثبت شدند. ETF‌های اروپایی در ماه ژوئن ۲۳.۱ تن ورودی داشته‌اند که معادل ۲ میلیارد دلار است.

تحلیل‌گران توضیح دادند: «انگلیس در ماه ژوئن بیشترین ورودی را ثبت کرد. بانک انگلستان نرخ بهره را ثابت نگه داشت اما رویکرد کلی آن متمایل به کاهش نرخ بود. کاهش رشد، تورم ملایم و خنک شدن بازار کار موجب شد سرمایه‌گذاران به کاهش‌های بیشتر نرخ بهره امیدوار شوند و این امر موجب افت بازدهی اوراق محلی و جذابیت بیشتر طلا شد. همچنین هشتمین کاهش نرخ بهره بانک مرکزی اروپا، نگرانی‌های رشد اقتصادی و ریسک‌های ژئوپلیتیکی تقاضا برای ETF‌های طلا را در چندین بازار بزرگ افزایش داد.»

گزارش همچنین به بهبود تقاضای آسیا اشاره کرد که پس از خروج سرمایه در ماه می، شش‌ماهه نخست سال را با رشد رکوردی به پایان رساند. ETF‌های آسیایی ۵.۳ تن معادل ۶۰۹ میلیون دلار ورودی ثبت کردند و مجموع ورودی شش‌ماهه این منطقه به ۱۰۴ تن به ارزش ۱۰.۷۷۴ میلیارد دلار رسید.

تحلیل‌گران افزودند: «ژاپن برای نهمین ماه پیاپی ورودی سرمایه به صندوق‌های طلا را ثبت کرد (۱۹۸ میلیون دلار در ژوئن و ۱ میلیارد دلار در شش‌ماهه نخست) که احتمالاً ناشی از نگرانی‌های تورمی بالا به‌ویژه افزایش قیمت برنج بوده است. در چین نیز اگرچه ورودی سرمایه در ماه ژوئن نسبتاً ملایم و برابر با ۱۳۷ میلیون دلار بود، اما در نیمه نخست سال ۲۰۲۵ مجموعاً ۸.۸ میلیارد دلار (۸۵ تن) جذب ETF‌های طلا شد که در میان تنش‌های تجاری با آمریکا، نگرانی‌های رشد اقتصادی و افزایش قیمت طلا بی‌سابقه بوده است.»

بروکرهای پیشنهادی

آمارکتس
آمارکتس
(تا 20% بونوس اضافی)
ثبت نام سریع
اوتت
اوتت مارکتس
(شرکت در قرعه کشی رالی استاک)
ثبت نام سریع
آلپاری
آلپاری
(بهترین بروکر از لحاظ سابقه)
ثبت نام سریع

تیم خبری

تیم خبر تجارت آفرین بصورت شبانه روز در تلاش است تا آخرین اخبار اقتصادی مرتبط با بازار فارکس، اونس طلا و بازارهای مالی را از سایت ها و منابع معتبر بین المللی دریافت کند و به سرعت آنها را در اختیار معامله گران، سرمایه گذاران و علاقمندان به بازارهای مالی در ایران قرار دهد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *