دلار آمریکا پس از جهش روز دوشنبه در پی تعرفههای ترامپ، در حال نوسان زیر سطح ۹۷ باقی مانده است
خلاصه خبر:
- شاخص دلار آمریکا (DXY) روز دوشنبه ۰.۶٪ رشد کرد و اکنون ۱٪ بالاتر از کفهای اخیر است.
- روز سهشنبه، DXY در سطح ۹۶.۸۰ نوسان دارد و نتوانسته بهطور پایدار بالای ۹۷.۰۰ تثبیت شود.
- تعرفههای جدید ترامپ علیه ژاپن و کره جنوبی اعلام شده، اما اجرای آن تا اول آگوست به تعویق افتاده است.
- فضای ریسکگریز بازار باعث افزایش بازده اوراق خزانهداری و حمایت نسبی از دلار شده است.
- عدم قطعیت درباره تعرفهها همچنان نگرانی سرمایهگذاران را تشدید کرده است.
- نگرانیها از وقوع رکود تورمی (Stagflation) در اقتصاد آمریکا، میتواند به کاهش شدید دلار منجر شود.
اخبار دلار امریکا
دلار آمریکا که روز دوشنبه در پی اعلام تعرفههای جدید از سوی دونالد ترامپ با رشد چشمگیری همراه شد، روز سهشنبه با وجود فضای ریسکگریز بازار، در حفظ روند صعودی ناتوان بوده و در سطحی نزدیک به ۹۶.۸۰ در نوسان است.
شاخص دلار آمریکا (DXY) که ارزش دلار را در برابر سبدی از ارزهای پرمعامله میسنجد، روز دوشنبه ۰.۶٪ افزایش یافت و اکنون حدود ۱٪ بالاتر از کفهای بلندمدتی قرار دارد که هفته گذشته به ثبت رسیده بودند. با این حال، این شاخص تاکنون نتوانسته بهطور پایدار بالای سطح کلیدی ۹۷.۰۰ تثبیت شود.
عامل اصلی حمایت فعلی از دلار، نگرانیهای فزاینده در مورد آینده تجارت جهانی است. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، روز دوشنبه نامههایی به گروه اولی از کشورها از جمله ژاپن و کره جنوبی ارسال کرد و عملاً تعرفههایی را که در ۲ آوریل اعلام شده بود، مجدداً برقرار کرد. هرچند اجرای این تعرفهها تا اول آگوست به تعویق افتاده و ترامپ همچنان احتمال اعمال تغییرات در این سیاست را باز گذاشته است.
گزارشها حاکی از ادامه مذاکرات بین آمریکا و ژاپن است و اخبار اخیر نیز از پیشرفتهایی در گفتوگو با اتحادیه اروپا خبر میدهند. با این حال، فضای کلی بازار همچنان منفی است، زیرا عدم قطعیت در مورد اینکه چه کشورهایی و به چه میزان هدف تعرفهها قرار خواهند گرفت، نگرانیها را افزایش داده است.
در غیاب انتشار دادههای کلان اقتصادی مهم که بتواند تمرکز بازار را منحرف کند، جو ریسکگریز باعث شده بازده اوراق خزانهداری ایالات متحده افزایش یابد، عاملی که به حفظ تقاضا برای دلار کمک کرده است.
با این حال، تحلیلگران هشدار میدهند که این حمایت ممکن است پایدار نباشد. نگرانیها نسبت به اینکه افزایش قیمت واردات ممکن است اقتصاد آمریکا را وارد فاز رکود تورمی (Stagflation) کند، میتواند منجر به تضعیف دوباره دلار شود. همانطور که در پی اعلام تعرفههای ماه آوریل نیز شاهد کاهش شدید ارزش دلار بودیم. اگر تعرفههای جدید بهصورت کامل و قطعی اعمال شوند، احتمال تکرار چنین واکنشی وجود دارد.
برای دسترسی به چارت زنده شاخص دلار از این لینک استفاده نمایید: چارت شاخص دلار