قیمت نفت خام در حدود 86.30 دلار در هر بشکه معامله می شود که در حول و حوش پایین ترین سطح ماهانه 81.05 دلاری خود که روز پنجشنبه ثبت شد، در نوسان است. کاهش قیمت نفت خام در واقع می تواند با کاهش نگرانی های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه مرتبط باشد، به ویژه پس از گزارش های رویترز مبنی بر اینکه اسرائیل و ایران خطر تشدید بیشتر تنش ها پس از حمله اسرائیل به ایران را کم اهمیت جلوه داده اند.
در همین حال، تصویب تحریمهای جدید علیه بخش نفت ایران از سوی مجلس آمریکا، همانطور که روز شنبه بلومبرگ گزارش داد، میتواند تاثیراتی بر قیمت نفت داشته باشد و توانایی این کشور برای صادرات نفت خام را محدود کند. این می تواند عرضه جهانی نفت را کاهش دهد و به فشار صعودی بر قیمت ها کمک کند. با این حال، تأثیر چنین تحریمهایی بر قیمت نفت به عوامل مختلفی از جمله گستردگی تحریمها و واکنش سایر کشورهای تولیدکننده نفت بستگی دارد.
گسترش تحریمهای ثانویه برای پوشش معاملات بین مؤسسات مالی چین و بانکهای ایرانی تحریمشده برای خرید نفت و فرآوردههای نفتی میتواند بر بازار نفت خام تأثیر بگذارد.
در سمت تقاضا، چشم انداز نفت خام تحت تأثیر انتظارات مربوط به سیاست پولی ایالات متحده است. اظهارات فدرال رزرو (Fed) مبنی بر اینکه ممکن است نرخ های بهره را برای مدت طولانی تری بالاتر نگه دارد، به دلیل نگرانی در مورد تورم مداوم، می تواند بر قیمت نفت تأثیر بگذارد. نرخهای بهره بالاتر باعث تقویت دلار آمریکا میشود و نفت را برای کشورهایی که از ارزهای دیگر استفاده میکنند گرانتر میکند، که میتواند تقاضای جهانی را کاهش داده و به کاهش قیمتها کمک کند.
اظهارات تندروانه مقامات فدرال رزرو، مانند سخنان آستین گولسبی، رئیس فدرال رزرو شیکاگو و رافائل بوستیک، رئیس فدرال رزرو آتلانتا، انتظارات از سیاست پولی سخت تر را تقویت می کند، که می تواند از دلار آمریکا حمایت کند و به طور بالقوه بر قیمت نفت خام تأثیر بگذارد.