استراتژی مارکتینگ توسط کسب و کارها برای تبلیغ محصولات و خدمات آنها مورد استفاده قرار می گیرد. حالا بیایید نگاهی به انواع استراتژی مارکتینگ و تعاریف آنها بیندازیم.
تعریف استراتژی مارکتینگ
استراتژی بازاریابی توسط شرکت های مختلف برای تعامل و ارتباط با مشتریانشان مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از آن برای آگاه سازی مشتریان در مورد قابلیت ها، خصایص، مزایا و تفاوت های محصولات کمپانی استفاده می شود. در واقع تمرکز آن برروی برانگیختن جامعه هدف برای خرید محصول یا خدماتی مشخص است. استراتژی های مارکتینگ ممکن است کاملا نوآورانه باشد و یا اینکه روش هایی باشد که قبلا توسط دیگران مورد استفاده قرار گرفته است. یک استراتژی بازاریابی موثر، به شما کمک می کند تا رقبای خود را پشت سر بگذارید.
انواع مختلفی از استراتژی های مارکتینگ وجود دارند که شما می توانید بنا بر نیازهای تجاری خود یکی از آنها را انتخاب کرده و از آن استفاده کنید. قبل از اینکه به انتخاب یکی از آنها بپردازید بهتر است نکات زیر را مطالعه نمایید.
1 – تعریف جامعه هدف
مهمترین قدم در انتخاب یک استراتژی مارکتینگ تعریف مشخصی از جامعه هدف است. این کار به شما دیدگاه وسیعی در مورد انتخاب برنامه بازاریانی می دهد.
2 – امتحان کردن مخاطب
یک فرآیند فرضی خرید برای مشتریان آماده کنید. زمانی که شما رفتار خرید مخاطبین خود را بشناسید، میتوانید استراتژی بازاریابی مناسبتری را برگزینید.
3 – انواع استراتژی مارکتینگ را بررسی کنید
بعد از جامعه شناسی یا همان مخاطب شناسی حالا می بایست استراتژی های مختلف مارکتینگ را مد نظر قرار دهید و مناسب ترین آن را انتخاب کنید. آنها را انتخاب کنید، به کار گیرید و ارزیابی کنید. این فرآیند باید به منظور امتحان کردن و انتخاب بهترین استراتژی بازاریابی باشد.
مرتبط : مقدمه ای بر مارکتینگ یک تجارت جدید
انواع استراتژی بازاریابی
استراتژی مارکتینگ انواع مختلفی دارد. انتخاب یکی از آنها شامل ارزیابی نیازهای کسب و کار، مخاطبین هدف و مشخص کردن محصولات شما می باشد.
دو نوع اصلی استراتژی مارکتینگ وجود دارد که عبارتند از :
1 – مارکتینگ تجارت با تجارت B2B
2 – مارکتینگ تجارت با مشتری نهایی B2C
در راستای این 2 نوع اصلی استراتژی های موجود مارکتینگ عبارتند از :
تبلیغات پولی
که شامل رویکردهای متنوعی از قبیل رویکردهای قدیمی مانند تبلیغات تلویزیونی و تبلیغات چاپی است. همچنین یکی از معروف ترین رویکردهای امروز، مارکتینگ اینترتنی مانند تبلیغات کلیکی ، بنری یا محتوا می باشد.
بازاریابی دلیل
بازاریابی دلیل، خدمات و محصولات یک کمپانی را به یک مشکل یا دلیل اجتماعی مربوط می سازد. به این نوع همچنین بازاریابی دلیل محور نیز می گویند.
بازاریابی رابطه ای
این نوع از استراتژی مارکتینگ برروی ساخت ارتباطات با مشتریان تمرکز دارد. بهبود ارتباطات موجود با مشتریان و افزایش سطح وفاداری آنها.
بازاریابی پنهانی
این نوع از استراتژی بازاریابی برروی بازاریابی محصول بدون آگاهی مشتری تمرکز دارد. به این بازاریابی ، مارکتینگ دزدکی نیز می گویند.
بازاریابی سینه به سینه
این نوع بازاریابی مبتنی بر برداشتی است که دیگران از محصولات ما دارند. به صورت سنتی این نوع مارکتینگ مهمترین نوع استراتژی است. برای مثال شنیدن از زبان یک فرد مهم. اگر شما محصول خوبی را به دیگران ارائه دهید ، احتمال اینکه برای شما تبلیغ کنند وجود دارد.
بازاریابی اینترنتی
این نوع بازاریابی را مارکتینگ ابری نیز می گویند که معمولا بر بستر اینترنت اتفاق می افتد. همه اجزای بازاریابی در اینترنت قرار میگیرد و از روش ها و پلتفرم های متفاوت اینترنتی استفاده می شود.
مرتبط : 15 راه برای بهبود سئوی سایت در سال 2022
بازاریابی معامله ای
فروش یکی از پرچالش ترین قسمت های یک کسب و کار می باشد. حتی برای فروشگاه های بزرگ نیز این مشکل وجود دارد مخصوصا به این دلیل که آنها با حجم گسترده تری از بازار هدف روبرو هستند. با این وجود با شیوه های جدید مارکتینگ فروش دیگر به سختی گذشته نیست. در بازاریابی معامله ای فروشنده، مشتری را با استفاده از کوپن ، تخفیف و یا یک مراسم ویژه ترغیب به خرید می کند. با این کار می توان شانس فروش را بالا برد و هزینه های مارتینگ را نیز کاهش داد.
بازاریابی متنوع
اداره کردن جامعه هدف با ادغام انواع استراتژی مارکتینگ را بازاریابی متنوع می گویند. این استراتژی جنبه های متفاوت فرهنگی، اعتقادی، رویکردی و نیازی را پوشش می دهد.
حرف آخر
استراتژی مارکتینگ باعث آسان تر شده فرآیند فروش می شود و به کسب و کارها اجازه می دهد تا محصولات و خدمات خود را به مشتری معرفی و تبلیغ کنند. اما با این وجود محدودیت هایی نیز با خود به همراه می آورد. برای مثال ممکن است یک کسب و کار مجبور به کوچک کردن و یا تغییر جامعه هدف خود شود و یا اینکه مجبور شود محصولات خود را برای برطرف کردن جامعه هدف خود تغییر دهد.
مرتبط : 12 قدم برای تبدیل شدن از یک کارمند به یک کارآفرین
ترجمه شده از : 8 Types of Marketing Strategies and Definition