فاندامنتال شاخص دلار

DXY US Dollar Index

شاخص دلار امریکا

نرخ فعلی
بالاترین قیمت روز
پایین ترین قیمت روز
درصد تغییر امروز
مقدار تغییر امروز
رنج تغییرات 1 ساله

تحلیل فاندامنتال و تقویم اقتصادی

وقتیکه به تحلیل تکنیکال شاخص دلار DXY در بازار فارکس میپردازید به جز نمودار زنده، باید حتما تقویم اقتصادی روز را نیز مدنظر داشته باشید. به همین دلیل در اینجا بصورت روزانه تقویم اقتصادی فارکس و وقایع تاثیر گذار بر این جفت ارز را نشان میدهیم . این تقویم اقتصادی تنها وقایع مهم تاثیرگذار بر اقتصاد ایالات متحده و متعاقبا دلار امریکا را نمایش میدهد. جهت دریافت اطلاعات کامل تر و برای دنبال کردن تقویم اقتصادی تمام ارزها بصورت لحظه ای و فارسی از این لینک می توانید استفاده نمایید.

دلار امریکا

ایالات متحده امریکا و واحد پول این کشور یعنی دلار آمریکا نقش ویژه ای در معادلات جهانی و بازارهای ارز دارند. دلار از دیرباز به عنوان ارز ذخیره و ارز انتخابی برای معاملات پولی بین المللی پذیرفته شده است.

علامت دلار امریکا

دلار آمریکا پرمعامله ترین و پرفروش ترین ارز جهان است. در واقع، ایالات متحده با تولید ناخالص داخلی (GDP) نزدیک به 14 تریلیون دلار، بزرگترین اقتصاد در کل دنیا است. زمانی که فعالیت اقتصادی در ایالات متحده قوی باشد، دلار تقویت می شود و نرخ مبادله USD/JPY متناسب با آن تعدیل می شود. زمانی که فعالیت های اقتصادی کند می شود، دلار ضعیف می شود.

از آنجایی که ایالات متحده همچنین به عنوان پناهگاه امنی برای دارایی های مختلف در نظر گرفته می شود، دلار در زمان ناآرامی های مالی سیاسی یا جهانی افزایش می یابد.

شاخص دلار امریکا DXY

شاخص دلار امریکا سبدی از ارزهای خارجی یورو (57.6 درصد وزن)، ین ژاپن (13.6 درصد)، پوند انگلیس (11.9 درصد)، دلار کانادا (9.1 درصد)، کرون سوئد (4.2 درصد) و فرانک سوئیس (3.6 درصد). است. این شاخص در سال 1973 – پس از شکست پیمان برتون وودز – با پایه 100000 شروع شد و مقادیر از آن زمان نسبت به این پایه است.

نرخ لحظه ای و تحلیل تکنیکال شاخص دلار DXY

اگر دلار در برابر این ارزها تقویت شود، شاخص DXY افزایش می یابد و در صورت تضعیف دلار در برابر این ارزها کاهش می یابد. به عنوان مثال، اگر قرائت فعلی 99.800 باشد، به این معنی است که دلار از زمان شروع شاخص (99.800 – 100.000) 0.2٪ کاهش یافته است. تحلیل تکنیکال خود را از شاخص دلار آمریکا با ردیابی قیمت آن در نمودار بالا و اخبار برنامه ریزی کنید .

به نقل از DailyFX، شاخص دلار DXY یک شاخص وزنی هندسی است و نه یک شاخص وزنی تجاری و بیشتر در اروپا متمرکز است و دو شریک تجاری از چهار شریک تجاری اصلی ایالات متحده، مکزیک و چین را شامل نمی شود. به نظر نمی رسد که این شاخص توسط شرکت ها یا بسیاری از مدیران دارایی مانند صندوق های سرمایه گذاری مشترک، شرکت های بیمه و موقوفات استفاده شود. همچنین مهم است که اذعان کنیم که میانگین هندسی به طور مصنوعی ارزش دلار را در طول زمان کاهش می دهد.

تاریخچه شاخص دلار امریکا

شاخص دلار توسط فدرال رزرو ایالات متحده در سال 1973 و پس از پایان سیستم برتون وودز بر اساس دلار ایجاد شد. پس از تعلیق استاندارد طلا توسط دولت ایالات متحده، کشورها تصمیم گرفتند ارزهای خود را آزادانه به جای اینکه با نرخ های ثابت به دلار آمریکا متصل شوند، شناور کنند. این سیستم قوانینی را برای تجارت بین ایالات متحده، کانادا، اروپای غربی، استرالیا و ژاپن پس از جنگ جهانی دوم ایجاد کرد.

این شاخص اساساً به عنوان مرجعی برای تجارت خارجی ایالات متحده توسعه یافت، و توانایی معاملات آتی با شاخص دلار بعداً در سال 1985 معرفی شد و در سال 1986 معاملات اختیار معامله انجام شد. تجارت در این شاخص توسط بورس بین قاره ای (ICE) حفظ می شود.

تاریخچه DXY
تاریخچه DXY

معاملات شاخص دلار به سرمایه گذاران اجازه می دهد تا بر اساس دلار آمریکا، ارز ذخیره جهانی، در معرض بازارهای ارز خارجی قرار بگیرند. دلار آمریکا به شدت نقد است و به روندهای بازار جهانی و همچنین آنچه در اقتصاد ایالات متحده اتفاق می افتد پاسخ می دهد و فرصت های خوبی برای معامله گران فراهم می کند. علاوه بر این، سرمایه‌گذاران می‌توانند از شاخص دلار آمریکا برای محافظت از پرتفوی خود در برابر خطر حرکت در ارزش دلار استفاده کنند.

اهمیت شاخص دلار

شاخص دلار آمریکا به دلایل مختلف به طور گسترده مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرد:

شاخص احساسات بازار: معامله گران اغلب از این شاخص برای سنجش احساسات بازار نسبت به دلار استفاده می کنند. اگر شاخص در حال افزایش باشد، به طور کلی نشان دهنده تقویت دلار آمریکا است، در حالی که کاهش شاخص نشان دهنده تضعیف دلار است.

شرایط اقتصاد جهانی: تغییرات در شاخص دلار آمریکا می تواند منعکس کننده تغییرات در شرایط اقتصاد جهانی باشد. به عنوان مثال، یک شاخص رو به رشد ممکن است نشان دهنده پرواز به سمت امن در زمان عدم اطمینان اقتصادی جهانی باشد، زیرا سرمایه گذاران به دنبال ثبات نسبی دلار آمریکا هستند.

تأثیر بر بازار فارکس: معامله گران فارکس از شاخص دلار آمریکا برای ارزیابی حرکت های بالقوه در جفت ارزهای مرتبط با دلار آمریکا استفاده می کنند. به عنوان مثال، یک شاخص قوی دلار آمریکا می تواند نشان دهد که جفت ارزهای مبتنی بر دلار (مانند EUR/USD یا GBP/USD) ممکن است ضعیف شوند.

سیاست پولی و نرخ بهره: شاخص دلار آمریکا همچنین می تواند منعکس کننده تصمیمات سیاست پولی فدرال رزرو ایالات متحده باشد. نرخ‌های بهره بالاتر و سیاست‌های پولی سختگیرانه تر می‌تواند منجر به قوی‌تر شدن دلار آمریکا شود که اغلب در افزایش شاخص منعکس می‌شود.

قیمت کالاها: بین دلار آمریکا و قیمت کالاها رابطه معکوس وجود دارد. دلار آمریکا قوی‌تر به قیمت‌های کالاها فشار نزولی وارد می‌کند، زیرا کالاها به دلار قیمت‌گذاری می‌شوند و برای دارندگان دلار نسبتاً گران‌تر می‌شوند.

به یاد داشته باشید که اگرچه شاخص دلار آمریکا می‌تواند دید ارزشمندی در مورد بازار ارائه دهد، اما هنگام تصمیم‌گیری در مورد معاملات، توجه به عوامل دیگری که بر بازار فارکس تأثیر می‌گذارند، مانند انتشار داده‌های اقتصادی، رویدادهای ژئوپلیتیکی، و اقدامات بانک مرکزی ضروری است.

سئوالات متداول

در حال حاضر نرخ شاخص دلار امریکا DXY چند است ؟

DXY نشان دهنده چیست؟

چرا شاخص دلار مهمی است؟

چه عواملی بر نرخ DXY تاثیر می گذارد؟

چه ارتباطی بین DXY و بازارهای سهام وجود دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید