نشانه هایی از ادامه رشد شاخص داوجونز در روز سه شنبه
- شاخص داوجونز با بیش از ۷۰۰ واحد رشد از جمعه گذشته، سطح ۴۲,۲۵۰ را پس گرفت.
- شاخص اعتماد مصرفکننده در ماه می به ۹۸.۰ رسید؛ پایان پنج ماه افت متوالی.
- تأخیر مجدد در اجرای تعرفههای جدید از سوی دولت ترامپ موجب تقویت احساس ریسکپذیری شد.
- تحلیلگران نسبت به تکرار سیاستهای تعرفهای ناپایدار ترامپ همچنان محتاط هستند.
داوجونز رشد کرد؛ اعتماد مصرفکننده احیا شد
شاخص داوجونز و سایر شاخصهای اصلی بورس آمریکا در معاملات روز سهشنبه با رشد چشمگیر مواجه شدند. به دنبال تأخیر مجدد در تهدید تعرفهای دولت ترامپ و بهبود شاخص اعتماد مصرفکننده، فضای بازارهای سهام مثبت شد. سرمایهگذاران با توجه به تجربه ماههای اخیر اکنون بر این باورند که هر تهدید تعرفهای جدید از سوی ترامپ، بهزودی با عقبنشینی یا لغو همان تهدید همراه خواهد بود؛ الگویی که رئیسجمهور امریکا تاکنون چندین بار تکرار کرده است.
احیای اعتماد مصرفکننده آمریکا
بر اساس دادههای منتشر شده از سوی هیئت کنفرانس (CB)، شاخص اعتماد مصرفکننده در ماه می با افزایش ۱۲.۳ واحدی به ۹۸.۰ رسید. این اولین رشد در پنج ماه اخیر است که پس از سقوط پیدرپی، شاخص را از کف چهارساله ۸۵.۷ بالا کشید. نتایج نظرسنجی نشان میدهد که نگرانی مصرفکنندگان از وقوع رکود طی ۱۲ ماه آینده کاهش یافته و ارزیابی آنها از شرایط اقتصادی آمریکا در حال بهبود است.
تعرفهها؛ تهدید تکراری، عقبنشینی آشنا
دونالد ترامپ اخیراً در شبکههای اجتماعی از اجرای تعرفه ۵۰ درصدی بر کل واردات از اتحادیه اروپا از اول ژوئن سخن گفته بود، اما مانند دفعات قبل، اجرای این تهدید را تا ۹ جولای به تعویق انداخت. این عقبنشینیهای مکرر باعث شدهاند بازارها تهدیدهای تعرفهای ترامپ را کمتر جدی بگیرند، اگرچه برخی تحلیلگران هشدار دادهاند که تعرفههای واقعی نیز در ماههای اخیر اجرایی شدهاند.
نگاه تحلیلگران: محتاط، اما نه منفی
به گفته «آدام کریسافولی» از مؤسسه Vital Knowledge:
“تهدیدهای سنگین ترامپ به ندرت اجرایی میشوند، اما واقعیت این است که دولت او در ۴ ماه اخیر واردات زیادی را مشمول تعرفه کرده و احتمالاً هنوز هم پایان نیافته است.”
تحلیل تکنیکال داوجونز: نشانههایی از ادامه رشد
شاخص Dow Jones از کف هفته گذشته بیش از ۷۰۰ واحد رشد کرده و برای سومین بار در ماه جاری سطح ۴۲,۲۵۰ را پس گرفته است. این صعود پس از برخورد به میانگین متحرک نمایی ۲۰۰ روزه (EMA200) و بازگشت از آن، سیگنال مثبتی برای بازار تلقی میشود.
با وجود اینکه داوجونز همچنان پایینتر از قلههای اخیر خود در محدوده ۴۲,۸۰۰ قرار دارد، اما یک روند صعودی از ۷ آوریل در نمودار روزانه تشکیل شده است.
البته معاملهگران باید همچنان اخبار مربوط به سیاستهای تجاری آمریکا را با دقت دنبال کنند، چرا که عدم قطعیت در تصمیمات تجاری ترامپ همچنان سایهای بر بازار دارد.
چارت روزانه داوجونز
برای دسترسی به چارت زنده داوجونز از این لینک استفاده نمایید: چارت شاخص داوجونز