اخبار فارکس

رهبران بریکس با افزایش تعداد عضوها موافقت کردند، ایران و عربستان عضو بریکس می شوند

همانطور که آفریقای جنوبی در 23 اوت اعلام کرد، رهبران بریکس به توافقی برای گسترش این گروه اقتصادهای نوظهور بزرگ دست یافته اند. بحث در مورد گسترش بریکس – متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی – در اجلاس سه روزه ای که در ژوهانسبورگ برگزار شد، محور اصلی بوده است. با این حال، این بحث ها همچنین تفاوت های بین کشورهای عضو را برجسته کرده است.

در طی این تصمیم گیری کشورهای ایران، عربستان سعودی، آرژانتین، اتیوپی و امارات متحده عربی از اول ژانویه سال 2024 به عضویت رسمی بریکس در خواهند آمد.

چین از گسترش سریع گروه بریکس به دلیل افزایش رقابت با ایالات متحده حمایت می کند. با این حال، هند، یکی دیگر از اعضای مهم بلوک، با توجه به رقابت ژئوپلیتیکی موجود بین دو کشور، در مورد نیات چین محتاط است.

مقامات آفریقای جنوبی فاش کردند که نزدیک به بیست کشور به طور رسمی برای پیوستن به بریکس درخواست داده اند، ائتلافی که مجموعاً 40 درصد از جمعیت جهان و یک چهارم اقتصاد جهان را تشکیل می دهد.

نالدی پاندور، وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی تأیید کرد که رهبران بریکس در مورد گسترش و دستورالعمل ها و اصول دقیق برای بررسی کشورهای عضو جدید به توافق رسیده اند. قرار بود مشخصات این دستورالعمل قبل از پایان اجلاس افشا شود.

نارندرا مودی، نخست وزیر هند، حمایت خود را از استقبال از اعضای جدید در بریکس در جریان اجلاس سران ابراز کرد و بر اهمیت اجماع در حرکت رو به جلو تاکید کرد. سیریل رامافوزا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی نیز نسبت به این توسعه ابراز خوش بینی کرد.

فرآیند تصمیم‌گیری در بریکس از طریق اجماع انجام می‌شود و از زمان عضویت آفریقای جنوبی در سال 2010، هیچ عضو جدیدی پذیرفته نشده است.

شی جین پینگ، رئیس جمهور چین، در دومین سفر خارجی خود در سال جاری، بر پتانسیل گسترش این بلوک برای تقویت حکومت جهانی با تجمیع نقاط قوت و خرد کشورهای عضو تاکید کرد. شی همچنین تغییرات، تقسیم‌بندی‌ها و دگرگونی‌های مهمی را که در جهان اتفاق می‌افتد اذعان کرد.

علیرغم اینکه بریکس به عنوان ترکیبی از کشورهای مختلف با اقتصادها و نظام های سیاسی متفاوت تلقی می شود، آنها تمایل مشترکی برای به چالش کشیدن نظم جهانی تحت سلطه غرب دارند که احساس می کنند به اندازه کافی منافع آنها یا نفوذ فزاینده آنها را تامین نمی کند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه که با اتهامات بین المللی جنایات جنگی در اوکراین مواجه است، به دلیل صدور حکم بازداشت بین المللی از طریق لینک ویدیویی در این اجلاس شرکت کرد. وی در جریان سخنرانی خود از تحریم های اعمال شده علیه روسیه انتقاد کرد.

گوستاوو د کاروالیو، محقق ارشد مؤسسه روابط بین‌الملل آفریقای جنوبی، در مورد اشتیاق روسیه برای توسعه اظهار نظر کرد و آن را به تمایل روسیه برای متحدان و شرکای بیشتر نسبت داد.

forex learning package

مجموعه کامل آموزش فارکس از صفر تا صد (رایگان)

سری آموزش کامل فارکس از مبتدی تا پیشرفته و مباحث تکمیلی شامل بیش از 120 مبحث و ساعت ها ویدیوی آموزشی

مجموعه آموزش کامل فارکس
tejarat afarin logo

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *