افزایش سهام جهانی در آستانه انتشار دادههای تورم و درآمدها در آمریکا
خلاصه خبر:
- سهام جهانی در آغاز هفته افزایش یافت و دلار آمریکا بیشتر سودهای خود در ماه جولای را حفظ کرد.
- ترامپ تهدید به اعمال تعرفه ۳۰٪ بر واردات از اتحادیه اروپا و مکزیک از تاریخ ۱ آگوست کرده، اما اعلام آمادگی برای مذاکره کرده است.
- شاخص MSCI برای سهام جهانی ۰.۱۶٪ رشد کرد و در نزدیکی سقف تاریخی قرار گرفت.
- تمرکز بازار روی دادههای تورم آمریکا و فصل درآمد شرکتها در این هفته است.
- قیمت نفت اندکی کاهش یافت و طلا با رشد ۰.۵٪ به ۳,۳۶۱ دلار رسید.
- انتخابات مجلس علیا در ژاپن نیز توجه بازارها را به خود جلب کرده است.
- رشد اقتصادی چین در سهماهه دوم کمی کمتر از سهماهه اول بود اما بالاتر از پیشبینیها ثبت شد.
اخبار بازارها
سهشنبه ۱۵ ژوئیه، بازارهای جهانی با روندی مثبت آغاز شدند؛ در حالی که شاخص دلار آمریکا در سطوح بالایی باقی ماند. سرمایهگذاران در حالی وارد هفتهای مهم برای بازارهای مالی میشوند که قرار است دادههای تورمی آمریکا و گزارشهای درآمد سهماهه دوم شرکتها منتشر شود.
در فضای بازار، خبر تهدید دونالد ترامپ برای اعمال تعرفههای ۳۰ درصدی بر واردات از اتحادیه اروپا و مکزیک از تاریخ ۱ آگوست، موجی از نگرانی ایجاد کرد. اما رئیسجمهور آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که همچنان برای مذاکره آماده است. همین اظهارنظر باعث شد تا فعالان بازار احتمال نهایی شدن تعرفهها با نرخ پایینتر را مطرح کنند.
ژاپن نیز در حال تنظیم نشستهای سطح بالا با آمریکا در روز جمعه است. برخی کارشناسان مانند «آندژی شپانیَک» از مؤسسه نومورا میگویند: «بهنظر میرسد ترامپ از تهدید تعرفهها بهعنوان اهرم فشار پیش از مذاکرات استفاده میکند.»
شاخص MSCI برای سهام جهانی ۰.۱۶٪ رشد کرد و نزدیک به سقف تاریخی هفته گذشته قرار گرفت. شاخص Stoxx 600 اروپا نیز ۰.۲٪ افزایش یافت. در آسیا، شاخص سهام غیرژاپنی منطقه APAC نیز ۱٪ رشد داشت. قراردادهای آتی نزدک نیز با ۰.۶٪ رشد همراه بود، بهویژه پس از اینکه شرکت Nvidia اعلام کرد فروش تراشههای H20 خود به چین را از سر خواهد گرفت.
در همین حال، فصل درآمد شرکتهای آمریکایی از روز سهشنبه با گزارش بانکها آغاز میشود. طبق دادههای LSEG، پیشبینی میشود سود شرکتهای S&P 500 نسبت به سال گذشته ۵.۸٪ افزایش یابد، در حالی که در آوریل این رقم ۱۰.۲٪ پیشبینی شده بود، پیش از شروع جنگ تجاری.
سرمایهگذاران همچنین در انتظار دادههای تورمی آمریکا هستند که امروز منتشر میشود. هرگونه شواهدی مبنی بر افزایش قیمت کالاهای حساس به تعرفه میتواند روی سیاستهای آینده فدرال رزرو اثرگذار باشد.
از سوی دیگر، قیمت نفت نیز کمی کاهش یافته و قراردادهای نفت برنت با ۰.۲٪ افت همراه شدهاند. این کاهش پس از آن رخ داد که ترامپ برای پایان جنگ اوکراین به روسیه یک مهلت ۵۰ روزه داده و تهدید به اعمال تحریمهای انرژی کرده است.
در ژاپن، انتخابات مجلس علیا میتواند باعث تغییر ترکیب قدرت شود. احزاب رقیب وعده افزایش هزینههای عمومی دادهاند که باعث نگرانی در مورد کسری بودجه شده و بازده اوراق ۱۰ ساله ژاپن را به بالاترین سطح از اکتبر ۲۰۰۸ رسانده است (۱.۵۹۵٪).
در آمریکا نیز بازده اوراق خزانه ۱۰ ساله اندکی کاهش یافت و در سطح ۴.۴۲٪ قرار گرفت.
در بازار ارز، یورو و پوند هر دو حدود ۰.۲٪ در برابر دلار افزایش یافتند، اما همچنان از پایینترین سطح دو هفتهای خود فاصله نگرفتهاند.
در بازار فلزات گرانبها، طلای جهانی با ۰.۵٪ افزایش به ۳,۳۶۱ دلار در هر اونس رسید. نقره نیز ۰.۳٪ رشد کرد و به ۳۸.۲۵ دلار رسید که بالاترین سطح از سپتامبر ۲۰۱۱ محسوب میشود.