اخبار فارکس

افزایش تورم و فشارهای ترامپ تصمیم‌گیری را برای فدرال رزرو دشوار کرده است

خلاصه خبر:

  • نرخ تورم سالانه آمریکا در ژوئن به ۲.۷٪ رسید، بالاتر از ۲.۴٪ در ماه قبل.
  • ترامپ بار دیگر خواستار کاهش نرخ بهره به ۱٪ شد؛ همچنین تلاش برای برکناری پاول را تکذیب کرد.
  • فدرال رزرو در نشست ۲۹-۳۰ ژوئیه احتمالاً نرخ بهره را بدون تغییر نگه خواهد داشت.
  • اختلاف نظر بین اعضای فدرال رزرو درباره زمان مناسب برای کاهش نرخ بهره.
  • نگرانی‌ها از تأثیر فزاینده تعرفه‌ها بر تورم، مانعی برای کاهش فوری نرخ بهره.
  • داده‌های تورمی آتی و آمار اشتغال نقش مهمی در تصمیم‌گیری نشست سپتامبر خواهند داشت.

تردید در مسیر کاهش نرخ بهره در آمریکا

در حالی‌که مقامات فدرال رزرو به سمت نشست سیاست‌گذاری پایان ماه ژوئیه حرکت می‌کنند، تصمیم‌گیری درباره کاهش نرخ بهره هنوز قطعی نشده است. داده‌های اخیر نشان‌دهنده افزایش تورم در ماه ژوئن بوده و در عین حال فشارهای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای کاهش نرخ‌های بهره نیز شدت یافته است.

ترامپ که در روزهای اخیر شایعاتی مبنی بر تلاش برای برکناری جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، پیرامون او شکل گرفته بود، نهایتاً از این اقدام عقب‌نشینی کرد تا از اختلالات احتمالی در بازار جلوگیری کند. با این حال، وی مجدداً پاول را هدف انتقاد قرار داد و تأکید کرد که نرخ بهره باید به ۱٪ برسد، رقمی که معمولاً در زمان‌های رکود اقتصادی به‌کار می‌رود، نه در شرایطی که فدرال رزرو به دنبال مهار تورم است.

در حال حاضر، نرخ بهره هدف فدرال رزرو در بازه ۴.۲۵٪ تا ۴.۵۰٪ قرار دارد و انتظار می‌رود در نشست پایان ژوئیه نیز بدون تغییر باقی بماند. با این حال، بازارها همچنان برای کاهش احتمالی نرخ بهره در سپتامبر آماده هستند، هرچند آمارهای تورمی اخیر احتمال این کاهش را به حدود ۵۰٪ رسانده است.

برای خواندن تمام اخبار فارکس امروز می‌توانید از این لینک استفاده نمایید: اخبار فارکس

شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) در ماه ژوئن نشان داد که نرخ تورم به ۲.۷٪ رسیده، که می‌تواند نشان‌دهنده آغاز انتقال هزینه‌های تعرفه‌ها از سوی کسب‌وکارها به مصرف‌کنندگان باشد. پاول و سایر اعضای فدرال رزرو هشدار داده‌اند که ابتدا باید تأثیر کامل این تورم و پایداری آن مشخص شود تا بتوان درباره کاهش نرخ بهره تصمیم گرفت.

در اظهارات پایانی پیش از ورود به دوره سکوت خبری پیش از نشست، تمرکز مقامات بیشتر بر روی تورم و تأثیر تعرفه‌ها بود. آدریانا کوگلر، یکی از اعضای هیئت مدیره فدرال رزرو، گفت: «فشارهای قیمتی رو به افزایش است و برای مهار انتظارات تورمی، فعلاً باید نرخ بهره در سطح فعلی باقی بماند.»

در مقابل، کریستوفر والر که از وی به عنوان گزینه احتمالی جایگزینی پاول نام برده می‌شود، از کاهش نرخ بهره در همین نشست دفاع کرد. وی معتقد است در صورت صبر بیش از حد، بازار کار پیش از آنکه بانک مرکزی اقدام کند، دچار آسیب خواهد شد.

رافائل بوستیک، رئیس فدرال رزرو آتلانتا، نیز هشدار داد که نسبت کالاهایی که تورم سالانه ۵٪ یا بیشتر داشته‌اند، دو برابر ژانویه شده و این نشانه‌ای از شدت گرفتن فشارهای قیمتی است. وی گفت: «ما شاهد بالاترین افزایش قیمت در سال جاری هستیم؛ فشارها واقعی‌اند.»

طبق پیش‌بینی‌های ماه ژوئن، فدرال رزرو انتظار دارد نرخ تورم هدف (شاخص PCE) تا پایان سال به ۳٪ برسد و با این حال، نیم درصد کاهش نرخ بهره را نیز در نظر داشته است.

جان ویلیامز، رئیس فدرال رزرو نیویورک، در همین رابطه گفت: «تأثیر تعرفه‌ها به‌تدریج در حال افزایش است و انتظار داریم در ماه‌های آینده نمود بیشتری در داده‌های کلی اقتصادی پیدا کند.»

به‌طور کلی، فدرال رزرو در حال عبور از یک نقطه عطف (inflection point) در مسیر تصمیم‌گیری برای سیاست‌های پولی است و نشست ماه سپتامبر ممکن است جهت نهایی را مشخص کند.

بروکرهای پیشنهادی

آمارکتس
آمارکتس
(تا 20% بونوس اضافی)
ثبت نام سریع
اوتت
اوتت مارکتس
(شرکت در قرعه کشی رالی استاک)
ثبت نام سریع
آلپاری
آلپاری
(بهترین بروکر از لحاظ سابقه)
ثبت نام سریع

تیم خبری

تیم خبر تجارت آفرین بصورت شبانه روز در تلاش است تا آخرین اخبار اقتصادی مرتبط با بازار فارکس، اونس طلا و بازارهای مالی را از سایت ها و منابع معتبر بین المللی دریافت کند و به سرعت آنها را در اختیار معامله گران، سرمایه گذاران و علاقمندان به بازارهای مالی در ایران قرار دهد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *