چشم بازار به صحبت های پاول در حالی که دلار همچنان تحت فشار است
اخبار فارکس در روز چهارشنبه:
پس از بهبودی اندک در روز سهشنبه، دلار آمریکا بار دیگر در روز چهارشنبه تحت فشار قرار گرفته زیرا بازارها تحولات تازه در تنشهای تجاری جهانی را هضم میکنند. اخبار اقتصادی کلیدی در فارکس شامل دادههای خردهفروشی و تولید صنعتی مارس از ایالات متحده است. همچنین، بانک کانادا (BoC) آخرین تصمیم سیاست پولی خود را اعلام خواهد کرد، در حالی که جروم پاول، رئیس فدرال رزرو قرار است در اواخر جلسه ایالات متحده سخنرانی کند.
اواخر روز سهشنبه، بلومبرگ گزارش داد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا تحقیقاتی را درباره تعرفههای بالقوه بر مواد معدنی حیاتی آغاز کرده است که نشاندهنده تشدید بیشتر جنگ تجاری است. وال استریت ژورنال، به نقل از منابع آگاه، خاطرنشان کرد که دولت قصد دارد از مذاکرات تعرفههای کنونی برای فشار آوردن به شرکای تجاری آمریکا برای کاهش روابط اقتصادی خود با چین استفاده کند. این گزارش ها باعث ایجاد فضای محتاطانه در بازار شده است. در زمان نگارش، معاملات آتی شاخص سهام ایالات متحده بین 0.6٪ تا 2٪ کاهش یافت و شاخص دلار آمریکا بیش از 0.5٪ در روز کاهش یافت و در 99.55 معامله شد.
در بریتانیا، دفتر آمار ملی گزارش داد که تورم سالانه، اندازه گیری شده با شاخص قیمت مصرف کننده (CPI)، از 2.8 درصد در فوریه به 2.6 درصد در ماه مارس کاهش یافت. شاخص CPI اصلی مطابق با انتظارات 3.4 درصد افزایش یافت. با این حال، پوند انگلیس تا حد زیادی تحت تأثیر این داده ها قرار نگرفت، به طوری که GBP/USD به بالاترین سطح خود از اکتبر رسید و بالای 1.3250 معامله شد.
جفت USD/CAD در روز سهشنبه رشد کرد و حدود 0.6% افزایش یافت پس از اینکه آمار کانادا نشان داد که تورم سالانه در ماه مارس به 2.3% کاهش یافته است که کمتر از 2.6% پیشبینی شده بود. به طور گسترده انتظار می رود بانک مرکزی نرخ بهره خود را در 2.75 درصد در اواخر امروز حفظ کند. قبل از اعلام، USD/CAD اندکی پایین تر، درست زیر 1.3950 معامله می شود.
در همین حال، جفت EUR/USD در معاملات آسیایی برگشت و پس از افت بیش از 0.5 درصدی در روز قبل، به بالای 1.1350 صعود کرد. بازارها منتظر بازنگری نهایی تورم ماه مارس از سوی یورواستات و تصمیم سیاست بانک مرکزی اروپا هستند که قرار است روز پنجشنبه انجام شود.
در ژاپن، کازوئو اوئدا، رئیس بانک ژاپن (BoJ) اظهار داشت که اگر تعرفه های آمریکا بر اقتصاد ژاپن تأثیر منفی بگذارد، ممکن است بانک مرکزی نیاز به اقدام داشته باشد. ین تقویت شد و USD/JPY را کاهش داد و به پایین ترین سطح چند ماهه هفته گذشته یعنی 142.05 رساند.
چین گزارش داد که تولید ناخالص داخلی (GDP) این کشور در سه ماهه اول نسبت به مدت مشابه سال قبل 5.4 درصد افزایش یافته است که از انتظارات 5.1 درصد فراتر رفته و با نرخ رشد سه ماهه قبل مطابقت دارد. دلار استرالیا (AUD) پس از پنج روز افزایش متوالی تثبیت شد و AUD/USD در حدود 0.6350 ثابت ماند. سرمایه گذاران اکنون توجه خود را به داده های اشتغال استرالیا معطوف کرده اند که قرار است در جلسه آسیایی روز پنجشنبه برگزار شود.
قیمت طلا که در اوایل هفته جاری به سمت پایین حرکت کرده بود، در جریان معاملات آسیایی روز چهارشنبه به بالاترین حد تاریخی خود رسید، که تحت تاثیر فضای ریسک خارج از بازار قرار داشت.