اخبار فارکس

انس جهانی طلا با تقویت دلار امریکا تحت فشار قرار گرفته است

قیمت انس طلا در آغاز هفته و ماه جدید با فشار فروش قابل توجهی مواجه است و در طول معاملات آسیایی به محدوده 2623 تا 2622 دلار سقوط کرد. این نشان دهنده پایان یک سری برد چهار روزه است که ناشی از افزایش مجدد دلار آمریکا (USD) است. افزایش مجدد تقاضای دلار ناشی از این انتظار است که تعرفه های پیشنهادی دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده می تواند فشارهای تورمی در امریکا را تقویت کند و به طور بالقوه توانایی فدرال رزرو (Fed) برای کاهش نرخ بهره را محدود کند. در نتیجه، بازده اوراق قرضه خزانه داری ایالات متحده افزایش می یابد و دلار را تقویت می کند و جریان ها را از فلز زرد غیر بازده منحرف می کند.

با وجود این کاهش، احساسات بازار همچنان به سمت کاهش احتمالی نرخ بهره توسط فدرال رزرو در اواخر این ماه متمایل است. علاوه بر این، تنش‌های ژئوپلیتیکی مداوم – مانند جنگ طولانی روسیه و اوکراین و درگیری‌ها در خاورمیانه – همچنان به حمایت بنیادی از طلا به عنوان یک دارایی امن ادامه می‌دهد. معامله گران محتاط به نظر می رسند و در انتظار انتشار داده های کلیدی اقتصاد کلان ایالات متحده در این هفته، از جمله گزارش مورد انتظار حقوق و دستمزد غیرکشاورزی (NFP) هستند. این داده‌ها در شکل‌دهی انتظارات برای خط‌مشی سیاست پولی فدرال رزرو و تأثیرگذاری بر حرکات دلار بسیار مهم هستند، که به نوبه خود، حرکت جهت‌دار بعدی برای XAU/USD را هدایت می‌کند.

اخبار مرتبط با انس جهانی طلا

دلار آمریکا از پایین‌ترین سطح خود از 12 نوامبر، که جمعه گذشته به آن رسیده بود، بهبود قابل توجهی را تجربه کرده است که با حمایت از افزایش بازده اوراق قرضه خزانه‌داری آمریکا حمایت می‌شود. این بهبود قیمت انس طلا را در ابتدای هفته و ماه جدید تحت تاثیر قرار داده است.

به نظر می‌رسد که احساسات سرمایه‌گذاران به دلیل نگرانی‌ها در مورد اینکه تعرفه‌های پیشنهادی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده می‌تواند تنش‌های تجاری را تشدید کند، شکل گرفته است و به طور بالقوه باعث ایجاد فشارهای تورمی می‌شود. این موضوع گمانه زنی ها را تقویت کرده است که فدرال رزرو ممکن است چرخه کاهش نرخ بهره خود را متوقف کند.

در آخر هفته، ترامپ با تهدید به وضع تعرفه 100 درصدی بر کشورهای بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) در صورت جایگزینی دلار در معاملات بین‌المللی، این لفاظی‌ها را تشدید کرد.

تحولات ژئوپلیتیک لایه دیگری از پیچیدگی را اضافه می کند. ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، تمایل خود را برای مذاکره درباره آتش‌بس با روسیه، از جمله امتیاز دادن به سرزمین‌های تحت کنترل روسیه در شرایط خاص، اعلام کرد. در همین حال، نیروهای روسیه و سوریه پس از تهاجم نیروی تروریست که بخش‌هایی از حلب و حماه را تصرف کردند، حملات هوایی را علیه شورشیان سوری به رهبری گروه جهادی حیات تحریر الشام آغاز کردند.

در داده‌های اقتصادی، PMI رسمی تولیدی چین در نوامبر از 50.2 به 50.3 رسید، در حالی که PMI غیر تولیدی از 50.2 به 50.0 کاهش یافت. شایان ذکر است، شاخص PMI تولید کایکسین در بحبوحه خوش‌بینی نسبت به محرک‌های بالقوه دولت برای تقویت تقاضای داخلی، بهبود قوی‌تری نشان داد و از 50.3 به 51.5 رسید.

با نگاهی به تقویم اقتصادی، شاخص‌های کلیدی اقتصادی این هفته ایالات متحده، که با PMI تولید ISM در اواخر امروز آغاز می‌شود، برای آگاهی از جهت‌گیری سیاست پولی فدرال رزرو به دقت مورد بررسی قرار خواهند گرفت. انتظار می‌رود انتشار این داده‌ها بر نوسانات دلار و چشم‌انداز انس جهانی طلا (XAU/USD) تأثیر بگذارد که نسبت به انتظارات نرخ و ریسک‌های ژئوپلیتیکی حساس است.

forex learning package

مجموعه کامل آموزش فارکس از صفر تا صد (رایگان)

سری آموزش کامل فارکس از مبتدی تا پیشرفته و مباحث تکمیلی شامل بیش از 120 مبحث و ساعت ها ویدیوی آموزشی

مجموعه آموزش کامل فارکس
tejarat afarin logo
منبع
fxstreet

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *