ثبات شکننده در بازارهای جهانی؛ تصمیمات بزرگ در راه است

خلاصه خبر:

  • بازارها در آغاز هفته در حالت محتاطانه قرار دارند
  • نشست فدرال رزرو در روز چهارشنبه در کانون توجه است
  • تنش‌های ایران و آمریکا همچنان عامل اصلی نوسانات بازار است
  • دلار آمریکا بدون روند مشخص در محدوده ۹۸.۵۰ قرار دارد
  • طلا پس از افت بیش از ۲ درصدی هفته گذشته، در محدوده ۴۷۰۰ دلار نوسان می‌کند
  • بانک‌های مرکزی اروپا و کانادا نیز این هفته تصمیم‌گیری خواهند کرد

آغاز هفته با احتیاط؛ معامله‌گران چشم‌انتظار سیاست‌های پولی

بازارهای مالی جهانی در آغاز هفته جدید میلادی با رویکردی محتاطانه همراه شده‌اند؛ چراکه سرمایه‌گذاران خود را برای مجموعه‌ای از تصمیمات مهم بانک‌های مرکزی آماده می‌کنند. در روز دوشنبه، داده اقتصادی مهمی منتشر نخواهد شد و تمرکز اصلی بازارها بر تحولات ژئوپلیتیک، به‌ویژه بحران خاورمیانه، باقی مانده است.

در تحولات سیاسی، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پایان هفته گذشته اعلام کرد که هیأت اعزامی به پاکستان برای ادامه مذاکرات با ایران را لغو کرده و گفته است که پیشنهادهای ایران «زیاد، اما کافی نیست». با این حال، او تأکید کرده که جنگ با ایران به‌زودی پایان خواهد یافت.

در همین حال، گزارش‌هایی منتشر شده که نشان می‌دهد ایران پیشنهاد جدیدی به آمریکا ارائه کرده که شامل بازگشایی تنگه هرمز و پایان درگیری‌هاست. بر اساس این گزارش، ایران اعلام کرده در صورت رفع محاصره این تنگه، آماده ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای خواهد بود.

در بازار ارز، شاخص دلار آمریکا (DXY) پس از بازگشایی با شکاف صعودی، بخشی از رشد خود را از دست داده و در محدوده ۹۸.۵۰ بدون تغییر محسوسی باقی مانده است. توجه اصلی بازارها اکنون به نشست Federal Reserve در روز چهارشنبه معطوف شده است.

در بازارهای دیگر، جفت‌ارز دلار/ین پس از کاهش جزئی در پایان هفته گذشته، در محدوده‌ای محدود زیر سطح ۱۵۹.۵۰ نوسان می‌کند. انتظار می‌رود Bank of Japan در نشست ماه آوریل تغییری در سیاست‌های خود ایجاد نکند.

در اروپا، داده‌های منتشرشده از آلمان نشان می‌دهد شاخص اعتماد مصرف‌کننده GfK برای ماه می به منفی ۳۳.۳ کاهش یافته است. در همین حال، جفت‌ارز یورو/دلار در بالای سطح ۱.۱۷۰۰ تثبیت شده و بازارها در انتظار تصمیم European Central Bank در روز پنجشنبه هستند.

پوند/دلار نیز در محدوده بالای ۱.۳۵۰۰ به‌صورت خنثی معامله می‌شود، در حالی که دلار/کانادا اندکی کاهش یافته و در حوالی ۱.۳۶۵۰ قرار دارد. Bank of Canada نیز از دیگر بانک‌های مرکزی است که این هفته تصمیم‌گیری خواهد کرد.

در بازار طلا، قیمت این فلز گران‌بها پس از افت بیش از ۲ درصدی در هفته گذشته، در آغاز هفته جدید نتوانسته رشد قابل‌توجهی را تجربه کند و در محدوده‌ای باریک بالای سطح ۴۷۰۰ دلار در حال نوسان است.

در مجموع، ترکیب ابهامات ژئوپلیتیک و انتظار برای تصمیمات کلیدی بانک‌های مرکزی باعث شده بازارها در وضعیت «صبر و انتظار» قرار بگیرند و معامله‌گران از اتخاذ موقعیت‌های بزرگ خودداری کنند.

برای دسترسی به چارت زنده بازارهای مالی از این لینک استفاده نمایید: چارت بازارهای مالی

بروکرهای پیشنهادی

بروکر اوتت مارکتس

اوتت مارکتس

(شرکت در قرعه کشی رالی استاک) ثبت نام سریع
بروکر آمارکتس

آمارکتس

(طرح های ویژه برای ایرانیان) ثبت نام سریع
بروکر GTCFX

GTCFX

(بروکر باسابقه بین المللی) ثبت نام سریع

دیدگاهتان را بنویسید