استراتژی بازاریابی چیست ؟ چگونه طرح مارکتینگ خود را بنویسیم ؟

استراتژی بازاریابی چیست ؟ تجارت آفرین

بازاریابی از زمانی که اولین تبلیغ چاپی در روزنامه منتشر شد دست خوش تغییرات بیشماری شده است. آن تبلیغ احتمالا در یک روزنامه محلی با مخاطبی محدود به چاپ رسیده بود. استراتژی بازاریابی در آن زمان معنی متفاوتی داشت و روش های تبلیغات نیز شباهتی به آنچه امروز می بینیم نداشت. تبلیغی که در عکس می بینید همان اولین عکس تبلیغاتی است. به احتمال زیاد مزرعه داری به صاحب روزنامه گفته بوده که من گاوی دارم که به آن نیازی ندارم و می خواهم آنها را بفروشم. به احتمال زیاد صاحب روزنامه هم به او گفته ” بزارید کمی فکر کنم، من ایده خوبی دارم. اجازه بدید من دفعه بعد که قرار است روزنامه را چاپ کنم به اینکه شما قصد دارید گاوتان را بفروشید اشاره ای کنم.” چیزی که در روزنامه آمده است می گوید که ” گاو برای فروش . 50$ .. با مزرعه دار (تام) تماس بگیرید”. آگهی چاپ شده است، گاو به فروش رسیده و صنعت بازاریابی شروع شده است.

استراتژی بازاریابی چیست ؟

معنی استراتژی بازاریابی چیست ؟

امروزه تعریف استراتژی بازاریابی تغییر کرده و دیگر به این سادگی نیست. اما هنوز 2 چیز همانگونه باقی مانده است – یه مشتری پیدا کنید تا گاوتان را ببیند و بعد آن را بخرد. منفعت اولی که مشتری میبرد این است که گاوی سالم با قیمتی مناسب می خرد. نفع دوم او این بود که او خود یک فروشنده است و با گروه زیادی از مزرعه داران در ارتباط است. سلاحی که این خریدار از آن استفاده کرده بود آگهی روزنامه و فروشنده ای منصف بوده. هویت تبلیغ کننده مشخص و تبلیغ کاملا شفاف است. بودجه بازاریابی احتمالا صفر بوده است و استراتژی بازاریابی بسیار نوین. حالا مزرعه دار گاوش را فروخته است.

مرتبط: چگونه استراتژی مارکتینگ خود را بنویسیم؟

امروزه دنیای ما بسیار پیچیده تر از زمان تامِ مزرعه دار است، پس شاید به نظر برسد که نیاز به استراتژی های پیچیده تری برای مارکتینگ داریم. اما در واقع استراتژی بازاریابی شما حتما نیاز نیست که خیلی پیچیده باشد. در حقیقت این استراتژی تنها باید از این هفت جمله ساده پیروی کند

  • اولین جمله : به عمل فیزیکی مشتری اشاره کند ، نحوه بازاریابی شما باید انگیزه انجام کار را به او بدهد
  • جمله دوم : به سادگی، قابلیت چیزی را که پیشنهاد می کنید را شرح دهد
  • جمله سوم : مخاطبین هدف شما را اعلام می کند
  • جمله چهارم : که از چه سلاح بازاریابی ای قرار است که استفاده کنید
  • در جمله پنجم : در چه چیزی در یک بازار خرد (Niche Market) بهترین هستید برای مثال ، از نظر اقتصادی، خدمات، کیفیت ، قیمت، نایابی و هر چیز دیگر.
  • جمله ششم : شخصیت و فرهنگ سازمانی شما را بین می کند
  • جمله هفتم : بودجه بازاریابی را اعلام کرده  و می گوید که چه درصدی از سود خالصتان را به خود اختصاص می دهد

مرتبط : یکی از پربازده ترین تکنیک های فروش در دنیا

استراتژی بازاریابی را همینگونه ساده نگه دارید

یک استراتژی کوتاه بازاریابی شما را وادار می کند تا برروی بازار هدفتان متمرکز شوید. همیشه از افراد شروع کنید و سپس برگردید و روی پیشنهادهای خود فکر کنید. این روش به شما اجازه می دهد که نتیجه ای که می خواهید بگیرید را بهتر درک کنید و کارهایی که برای جذب این افراد نیاز دارید را دریابید. شما می توانید با مطالعه “افرادِ هدف” یک راهنما برای 10 الی 20 سال آینده خود داشته باشید.

استراژی بازاریابی باید بصورت نوشتاری برروی یک برگه با تیترهایی بزرگ باشد. این استراتژی باید جامع و در عین حال قابل انعطاف باشد. کلماتی مشخص و شفاف که نقاط گنگی را در خود نداشته باشد. این استراتژی باید راهنمای شما باشد نه چیزی که اختیار شما را در دست می گیرد.

وقتیکه استراتژی بازاریابی را با استفاده از این 7 جمله را نوشتید آن را دو مرتبه بخوانید و سپس برای 24 ساعت آن را کنار بگذارید. بعد از آن که به خود استراحتی 24 ساعته دادید با ذهنی باز دوباره آن را بخوانید و ببینید که آیا هنوز آن را می پسندید.

چه زمانی بهترین زمان برای تغییر استراتژی است ؟

دقیقا اولین باری که آن را نگاه می کنید و قبل از اینکه هیچ سرمایه گذاری ای برروی آن انجام داده باشید. اما بعد از اینکه آن را نهایی کردید حداقل برای 6 ماه تغییری در آن ندهید. پس از شش ماه آن را مجدد بررسی کنید و ببینید که چیزی وجود دارد که نیاز به ترمیم داشته باشد. اگر متوجه شدید که چیزی نیاز به تغییر ندارد، پس احتمالا برای چند سال نیازی به این امر نخواهید داشت.

همیشه این طرح بازاریابی خود را در دسترس بگذارید تا در هر زمان بتوانید آن را بررسی کنید و نگاهی به آن بیندازید. این طرح را برای تمام کسانی که در امر بازاریابی شرکت شما فعال هستند مشخص کنید و آنها را در جریان قرار دهید.

حالا که معنی استراتژی بازاریابی را می دانید زمان آن است که یکی برای خود آماده کنی دو از خودتان این سئوالات را بپرسید تا بتوانید 7 جمله اصلی مارکتینگ خود را یادداشت کنید

  • چه کار فیزیکی ای می خواهم افرادی که در معرض بازاریابی من قرار می گیرند انجام دهند ( مانند اینجا را کلیک کنید، با این شماره تماس بگیرید، از این بن تخفیف استفاده کنید) ؟
  • چه ارزشی را تولید می کنم ؟ چه مزایای رقابتی ای نسبت به بقیه رقبا دارم ؟
  • مخاطبین هدف من چه کسانی هستند ؟
  • از چه سلاحی برای بازاریابی استفاده خواهم کرد ؟
  • بازار خرد یا نیش (niche Market) من کدام بازار است ؟
  • چه هویت و شخصیتی برای شرکت و تجارت خود در نظر دارید ؟
  • بودجه بازاریابی من ……% از سود خالص شرکت خواهد بود .

لطفا چنانچه نظری در این مورد دارید با ما در میان بگذارید

مرتبط : مقدمه ای بر مارکتینگ یک تجارت جدید

منبع : Entrepreneur 


استراتژی بازاریابی چیست ؟ چگونه طرح مارکتینگ خود را بنویسیم ؟


تجارت آفرین فارکس

دیدگاهتان را بنویسید